Göz Sağlığını Koruyan Orijinal Güneş Gözlükleri Yılmaz Optik'te

28-12-2022 12:14
Göz Sağlığını Koruyan Orijinal Güneş Gözlükleri Yılmaz Optik'te
Güneş, gezegenimizi yaşanır kılmakla birlikte yaydığı ultraviyole ışınlar nedeniyle oldukça tehlikelidir. En önemli hayat kaynağımız olan güneşten doğru korunmadığımız takdirde hem cildimizde hem de gözlerimizde kalıcı hasarlar meydana gelebilir. Göz sağlığımız için güneş ışınlarından korunmak hayati önem taşır. Peki, göz sağlığı için yapılması gerekenler tam olarak nelerdir?
 
Göz sağlığı için yalnızca yazın değil her mevsim güneş gözlüğü kullanılması gerekir. Hatta kapalı havalarda ultraviyole ışınlar, güneşli havalara oranla daha çok etki edebilir. Öğleden sonra, yağışlı ve kapalı havalarda güneş gözlüğü kullanmaya gerek olmadığı düşüncesi tamamen yanlıştır.
 
Dünya Sağlık Örgütü (DSÖ) tarafından geliştirilen ve güneşin yaydığı ultraviyole ışınlarının gücünü ifade eden ultraviyole indeksi kavramı üzerine gerçekleştirilen güncel araştırmalar her mevsim güneş gözlüğü kullanmanın önemini ortaya koymuştur.
 
 

Güneş Gözlüğü Seçerken Nelere Dikkat Etmelisin? 

Güneş gözlüğü kullanmak göz sağlığı için yapılacak en önemli şeylerden biri ancak orijinal olmayan güneş gözlüğü kullanmak, hiç kullanmamaktan daha zararlı olabilir. Nasıl mı? UV koruması sağlamayan güneş gözlükleri yalnızca güneş ışığını keser, UV ışınlarını engellemez. Dolayısıyla orijinal olmayan güneş gözlükleri, aslında bir koruma mekanizmasını olan ‘göz kısma’ davranışının önüne geçer ve göz normalde olduğundan çok daha fazla UV ışınına maruz kalır.
 
UV ışınlarına uzun süre maruz kalmak gözde kayma, kalıcı görme kaybı, göz kapağında kanser oluşumu gibi çok ciddi rahatsızlara neden olabilir. Bu nedenle güneş gözlüğü satın alırken, polarize ve UV korumasına sahip olduğundan emin olmak gerekir. Bundan emin olmanın tek yolu ise orijinal güneş gözlükleri satan güvenilir markalardan alışveriş yapmaktır.
 

 

Polarize Gözlük Özellikleri 

Polarize gözlüklerin özelliklerine geçmeden önce kısaca ‘polarize gözlük nedir?’ sorusuna yanıt vermek gerekir. Polarize camlar daha doğrusu polarizasyon ilk olarak fotoğrafçılıkta kullanılmaya başlanmıştır. Işık yansımalarını engellemek için fotoğraf makinelerinin lenslerinde kullanılan polarize camlar, güneş ışınlarının zararlarının daha iyi anlaşılmasıyla birlikte güneş gözlükleri teknolojilerinde kullanılmaya başlanmıştır.
 
Filtreli gözlük olarak da bilinen polarize gözlüklerin özellikleri ve sağladığı yararlar şu şekilde sıralanabilir: Parlamaların önüne geçer Daha net bir görüş sağlar Yüzeylerden yansıyan ışınlara karşı koruma sağlar Özellikle ıslak ve karlı bölgelerde göze giren ışık miktarını önemli ölçüde azaltır.

 

 

UV Korumalı Güneş Gözlükleri 

Polarize gözlük kullanımı kişiye bağlı bir seçenek olsa da gözlük camında UV korumasının bulunması kesinlikle zorunludur. Orijinal güneş gözlüklerinin tamamında UV koruması bulunur. Peki UV korumalı güneş gözlükleri nasıl anlaşılır? Orijinal güneş gözlüğü nasıl anlaşılır?
 
Güneş gözlüğü seçiminde hayati öneme sahip bu iki soruya yanıt vermeden önce doğru bilinen yanlışlardan kısaca bahsetmekte fayda var. Örneğin, gözlük camı ne kadar koyuysa UV korumasının da o derece güçlü olduğu sanılır. Ancak işin aslı gözlük camının renginin UV korumasıyla hiçbir bağlantısı yoktur.
 
Orijinal güneş gözlükleri beyaz camlarda bile tam UV koruması sağlar. Orijinal olmayan güneş gözlüklerinde ise hangi renk cam kullanılırsa kullanılsın UV koruması bulunmaz. ‘Dolayısıyla UV koruması nasıl anlaşılır?’ ve ‘Orijinal güneş gözlüğü nasıl anlaşılır?’ sorularının yanıtı aynıdır. Bunu anlamak için gözlük camının iç kısmında markanın logosunun bulunup bulunmadığına bakılabilir ya da bir fener yardımıyla UV koruması test edilebilir. Ancak bu yöntemleri kullanan en dikkatli kişiler bile zaman zaman yanılabilir. Bu nedenle garanti belgesi ve sertifika sunan markalardan alışveriş yapmak UV korumasından emin olmanın en güvenilir yoludur.
 
 

 

Dünya Markası Güneş Gözlükleri Yılmaz Optik'te 

29 yıldır hizmet sunan Yılmaz Optik, müşterilerine; kolay değişim imkanı, güvenli alışveriş, ömür boyu bakım ve ücretsiz kargo imkanı sunar. Tüm bunlara ek tüm güneş gözlükleri sertifikalıdır ve garanti belgesi bulunur. Eğer sen de 60’tan fazla markanın orijinal güneş gözlüklerine güvenle sahip olmak istersen 5 farklı şubemiz veya internet sitemiz aracılığıyla bize ulaşabilir, alışveriş deneyimini daha keyifli hale getirebilirsin!
Concept İnterekatif
IdeaSoft® | E-Ticaret paketleri ile hazırlanmıştır.