En Çok Tercih Edilen Güneş Gözlüğü Markaları

02-02-2023 10:53
En Çok Tercih Edilen Güneş Gözlüğü Markaları
En çok tercih edilen güneş gözlüğü markaları bu yıl da her yıl olduğu gibi şaşırtmadı. Zirveyi paylaşanların değişmediği, sadece sıralamanın değiştiği güneş gözlüğü modasında bu yıl en çok hangi markaların tercih edildiğini tahmin etmek çok da zor sayılmaz. Peki dünyaca ünlü markaların bu kadar çok tercih edilmesinin bir nedeni var mı? Gelin birlikte en çok tercih edilen güneş gözlüğü markalarını inceleyelim.
 

Ray-Ban

 
Dünyada en çok tercih edilen güneş gözlüğü markalarından biri olan Ray-Ban ilk olarak 1937 yılında Amerika'da kurulmuştur. Güneş gözlüğünün ilk çıkış noktası Amerikan hava pilotlarının uçuş sırasında güneşe bakamamaları olmuştur. Bunun beraberinde Ray-Ban güneş gözlüğü yapımı için hızlı girişimlerde bulunan Bausch and Lomb, güneş gözlüğü yapımında kullanılması için, fotoğraf teknolojisinde patentini aldığı polarize filtrelerin kullanılmasına izin verdi. Böylece polarize camlı güneş gözlüklerinde yansıyan parıltıları dikey ve yatay gelen ışınları önler hale geldi.
 
Land'in oluşumu, Bausch and Lomb'un bir birimi olan Ray-Ban tarafından üretilen güneş gözlükleri hızla kullanıma sunuldu. Her geçen gün kendini geliştiren Ray-Ban, ilerleyen zamanlarda güneş gözlüklerinin yanı sıra numaralı gözlüklerde üretmeye başladı. İlk olarak merkezi Rochester, New York, USA olan Ray-Ban gözlüklerinin şu anki merkezi İtalya, Milan’dır. Şu an bünyesinde yaklaşık 55.000 çalışanı bulunan Ray-Ban markasının şuanki sahibi Luxottica Group S.p.A.‘dır. Klasiklerden vazgeçmeyenlerin bu yıl da ilk tercihi olan Ray-Ban’ın en çok satın alınan modelleri, Ray-Ban RB 2186 12943M 52 Unisex Güneş Gözlüğü ve Ray-Ban RB 3025 002/48 58 Unisex Güneş Gözlüğü oldu. Daha fazla Ray-Ban modeli için ilgili kategorimizi inceleyebilirsin.
 

Prada

 
Prada güneş gözlüğü üretmeden önce çantalar, sandıklar ve seyahat aksesuarları satılan bir mağaza olarak kuruldu. Daha sonrasında logo değişikliğine giderek mağazalarını ve satış hacmini genişletti. İlk olarak 1913’te Milano’da Mario Prada ve kardeşi Martino tarafından kuruldu. Hızla artan satışlarla birlikte güneş gözlüğü üretimine de başladı. 2000 yılına geldiğimizde Prada Grup, Prada, Miu Miu'nun ilk güneş gözlüğü ve optik çerçevesi satışa sunuldu. 2003 yılından bu yıla gelene kadar Prada Grup'un gözlükleri dünyaca ünlü marka Luxottica’ya lisanslandı. Yaklaşık 20 yıldır güneş gözlüğü tasarımları ile liderliğini koruyan Prada, özellikle Prada PR 17WS 1AB5S0 49 Kadın Güneş Gözlüğü modeli ile her sezonun en popüler aksesuarı oldu. Yeni sezon modellerinden Prada PR 14YS 1425S0 53 Kadın Güneş Gözlüğü ise en sık tercih edilen modellerimizden biri oldu.
 

Vogue

 
Vogue güneş gözlüğü, 1973 yılında Vogue dergisi ile aynı isim altında satışa sunuldu. 1990 yılında Milano merkezli ve Leonardo Del Vecchio’nun kurucusu olduğu Luxottica tarafından satın alındı. Güneş gözlüğünde hedef kitlesine uygun ürünlerle koleksiyonlarını destekleyen Vogue, potansiyel hedef kitlesine yönelik çıkardığı koleksiyonlar sayesinde güneş gözlüğünde tercih edilen markaların başında yer almayı başardı. Tasarım odaklı yaklaşımı ile ön plana çıkan Vogue, tüm güneş gözlüklerinde her zaman moda dünyasının son trendlerini yansıttı. Kadın ve erkek güneş gözlüğü hariç çocuklar için de kusursuz tasarımları bulunan Vogue’un en trend çocuk güneş gözlüğü modeli Vogue VJ 2001 27827B 45 Çocuk Güneş Gözlüğü oldu. Vogue VO 5327S W44/87 51 Erkek Güneş Gözlüğü de yine bu yılın en çok tercih edilen güneş gözlüğü modeli oldu. Gigi Hadid ve Millie Bobby Brown’un marka yüzü olduğu Vogue markasının hemen hemen her kadın güneş gözlüğü modeli bu yıl tercih edildi.
 

Gucci

 
Gucci, günümüzde en çok tercih edilen güneş gözlüğü markalarından biri. Güneş gözlüğü üretmeden önce de dünya çapında bir hayli ilgi gören Gucci güneş gözlüğü koleksiyonları çıkardıktan sonra okları yeniden üzerine çevirdi. Güneş gözlüğü tasarlamaya başladığı günden bu yana popülerliğini koruyan Gucci güneş gözlüğü, son yıllarda da en çok satın alınan güneş gözlüğü markalarından. Peki Gucci’yi diğer gözlük markalarından ayıran özellikleri neler?
 
İlk olarak 1921 yılında binicilik malzemeleri satan bir firma olarak kurulan Gucci, zaman içinde büyüyerek gelişmeye ve markasının ürünlerini değiştirerek ilerlemeye karar verdi. 1950’lerden itibaren marka, zengin gezginler ve Hollywood yıldızları arasında tercih edilen bir marka olarak ününü artırdı. 60’lı yılların ortalarında Gucci, ürünlerine güneş gözlüğü, saat ve mücevher gibi lüks aksesuarları ekledi. Avangart tasarımlı güneş gözlüğü koleksiyonları ile her döneme damga vuran Gucci, bu yıl da en çok tercih edilen markalar arasında yer aldı. Renkli sapları ile ön plana çıkan Gucci GG 0957S 001 51 Kadın Güneş Gözlüğü bu yıl çok sevildi. Gucci 0462S 002 58 Erkek Güneş Gözlüğü modeli ise lüks sever erkeklerin tercihleri arasında zirveyi bırakmadı.
Concept İnterekatif
IdeaSoft® | E-Ticaret paketleri ile hazırlanmıştır.