Bebek Güneş Gözlüğü Nasıl Seçilir?

30-03-2023 17:46
Bebek Güneş Gözlüğü Nasıl Seçilir?
İlkbaharın yerini yaz mevsimine bırakmaya başladığı günlerde minikler soluğu dışarıda almaya başladı bile! Güneşin edalı bakışlarından korunmak için kullandığın güneş gözlükleriyle, bebekler daha yeni tanışıyor. Güneş ışınlarına tam anlamıyla duyarlı olmayan bebek göz yapısı bu sebepten bebek güneş gözlüğü seçerken dikkat etmen gereken bir noktadır. Çünkü yanlış tercih edeceğin güneş gözlüğü bebeğinin gözlerine zarar verebilir. Doğru güneş gözlüğü kullanarak bebeğini erken yaşta güneşin zararlı ışınlarından korursun ve ayrıca ona gözlük kullanım alışkanlığı kazandırabilirsin.

erkek-bebek-gozluk


Bebekler Neden Güneş Gözlüğü Takmalı?

Bebeğinin göz sağlığına önem vermen onun gelişimi açısından önemlidir. Güneş ışınları özellikle de kısa dalga boyuna sahip ışınlar, bebeklerin hassas gözlerine zarar verebilir ve ilerleyen yaşlarda ciddi problemlere yol açabilir. Bu nedenle bebekler için güneş gözlüğü kullanımı yetişkinlere oranla daha önemli bir ihtiyaçtır. Ne yazık ki pek çok insan, güneş gözlüklerini sadece estetikler amaç için kullanır. Oysaki güneş gözlükleri, sadece modaya uygun olmak için değil aynı zamanda göz sağlığı için de büyük öneme sahiptir. Özellikle bebekler için doğru bir güneş gözlüğü seçimi yapmak bebeğin gözlerini korumak açısından oldukça önemlidir.

10 yaş altındaki çocukların gözleri ve göz kapakları daha hassas olduğu için güneşten yayılan kısa dalga boyuna sahip ışınlar çocukların retinasına daha kolay ulaşabilir. Bu durum ilerleyen yaşlarda katarakt, göz sıvısında dengesizlikler, göz bebeği büyümesi ve görme problemleri gibi ciddi sağlık sorunlarına yol açabilir. Bu nedenle, bebeğini güneş ışınlarından korumak için, doğru bir güneş gözlüğünü seçmen şart. Bebek güneş gözlüğü seçiminde dikkat edilmesi gereken noktalardan bazıları şunlardır;
 
UV ışınlarını engellemelidir.
- Doğru filtreleme özelliklerine sahip olmalıdır.
- Bebeğin yüz yapısına uygun olmalıdır. Bebeğin yaşına uygun olmalıdır.
 
Unutma, bebeğinin sağlığı her şeyden önce gelir. Doğru bir bebek gözlüğü seçimi, bebeğinin göz sağlığı için atacağın önemli bir adımdır.

kiz-bebek-gozluk 


Bebek Güneş Gözlüğü Nasıl Olmalı?

Güneş gözlüğü bebek göz sağlığı için oldukça önemli bir aksesuardır. Bebeğin güneşin zararlı ışınlarından korunmasının yanı sıra beraberinde birçok faktörlerden de korunmuş olur. Peki bebekler için güneş gözlüğü seçerken nelere dikkat etmelisin? Bunları biliyor musun? Bebeğinin sağlığını önemsediğini biliyoruz bu nedenle dikkat etmen gereken özellikleri seninle paylaşıyoruz;

  • Bebeğinin gözlüğünün UVA ve UVB korumasına sahip olduğundan emin ol. Bu özellik gözlerin güneş ışınlarından %100 korunmasını sağlar.
  • Camların çok koyu renkte olmamasına dikkat etmelisin. Koyu camlar görme kabiliyetini azaltır ve iletişimi zorlaştırabilir.
  • Gözlüğün çerçeveleri darbelere karşı dayanıklı olmalı ayrıca malzemeleri hafif ve konforlu olmalıdır. Polikarbonat malzemeden üretilmiş gözlükler bu özellikleri sağlar. Güneş gözlüğünün bebeğin yüzüne tam oturması, güneş ışığının kenarlardan ve üstten girmemesi ancak çerçevenin çok sıkı da olmaması önemlidir.
  • Gözlüklerin malzemeleri kimyasal maddeler içermemeli ayrıca sertifikaları ve garantileri olmalıdır.

bebekler-icin-gunes-gozlugu 


Bebekler Ne Zaman Güneş Gözlüğü Takmaya Başlamalı?

Bebeklerin 6 aylık döneme girdiğinde güneş gözlüğü kullanmaya başlaması tavsiye edilir. Ancak, 6 aylık bebeklerin motor becerileri henüz tam olarak gelişmemiş olduğu için lastikli güneş gözlüğü modellerini tercih edebilirsin. Bu modeller kolayca takılabilir ve güneş ışınlarının zararlı etkilerini azaltabilir. Bebekler 2 yaşına bastığında ellerini daha iyi kontrol ederler bu nedenle lastikli güneş gözlüğü kullanmayı bırakabilirsin. Normal bir bebek güneş gözlüğü satın alarak bebeğinin rahat ve korunaklı bir şekilde güneşin altında vakit geçirmesine izin verebilirsin.

bebek-gozlugu 


Bebek Güneş Gözlüğü Tavsiye

Tommy Hilfiger ve Carrera markaları bebek gözlüğü konusunda kaliteli seçenekler sunarlar. Tommy Hilfiger markası, modern ve şık tasarımları ile bilinirken Carrera markası dayanıklı ve sportif tasarımları ile tanınır. Tommy Hilfiger bebek güneş gözlüğü modelleri arasından bebeğine uygun birçok seçenek bulabilirsin. Bazı modeller esnek ve dayanıklı çerçeveleri, ayarlanabilir sapları ile dikkat çeker. Ayrıca renkli camları ve yüksek kaliteli malzemeleri ile de son derece fonksiyonel seçeneklerdir. Carrera bebek güneş gözlüğü modelleri arasında ise spor tasarımlı modeller öne çıkar.

Bu markanın kız bebek gözlük ve erkek bebek gözlük modelleri, yüksek kaliteli malzemelerden yapılmış ve darbelere dayanıklı çerçevelere sahiptir. Her iki marka da bebek güneş gözlüğü konusunda kaliteli seçenekler sunar. Üstelik erkek bebek güneş gözlüğü konusunda da kız bebek seçeneklerine kıyasla daha çok seçenek bulabilirsin. Ayrıca Polaroid ve Cisse gibi markaların da bebek güneş gözlüğü modellerine göz atabilirsin! Hangi markanın bebeğinin ihtiyaçlarına en uygun olduğunu belirlemek için, tasarım, malzeme kalitesi, uygunluk ve fiyat gibi faktörlere dikkat etmelisin.
Concept İnterekatif
IdeaSoft® | E-Ticaret paketleri ile hazırlanmıştır.