Bahar Temizliğine Güneş Gözlüğü Bakımı İle Başlayın!

23-03-2023 15:11
Bahar Temizliğine Güneş Gözlüğü Bakımı İle Başlayın!
Baharın gelişiyle birlikte güneşin yüzünü göstermesi ve doğanın yeniden canlanması, hepimizin enerjisini yükseltti! Elbette, bu mevsimde yapılan aktivitelerin başında bahar temizliği geliyor! Bahar temizliğine başlarken, sadece evinin ve gardırobunun düzenini değil, güneş gözlüklerinin de bakımını ihmal etmemeni tavsiye ederiz. Bu yazımızda, güneş gözlüğü bakımı ile ilgili ipuçlarını paylaşarak, bahar temizliğini eksiksiz şekilde yapmana yardımcı olacağız. Gözlüklerinin ilk günkü gibi parlak ve yeni görünmesi için bu önerilere göz atmayı unutma!

 gunes-gozlugu-temizligi

Güneş Gözlüğü Bakımı Nasıl Yapılır?

Güneş gözlüğü bakımı, gözlüklerinin ömrünü uzatır ayrıca gözlüğün işlevini artırarak göz sağlığını da korumana yardımcı olur. İşte güneş gözlüğü temizliği için izlemen gereken adımlar:

1- Lens temizliği: Gözlük camlarını temizlerken hassas olmalısın. Mikrofiber bez veya özel bir güneş gözlüğü temizleme spreyi kullanarak nazikçe silmelisin. Spreyi direkt gözlük camlarına değil bez üzerine sıkarak temizliğe başlayabilirsin. Kimyasal içerikli temizleyiciler ve kağıt havlu gibi sert malzemeler kullanmaktan kaçınmalısın çünkü bu tür ürünler camın yüzeyini çizebilir.
 
2- Çerçeve temizliği: Gözlük temizliği yaparken çerçeveyi de düzenli olarak temizlemelisin. Sıcak su, hafif bir sabun ve yumuşak bir bez kullanarak çerçeveyi pratik şekilde silebilirsin. Çerçevenin bakımın yaptıktan sonra çerçevedeki nemli alanları kuru bir bezle silerek kurutmalısın.
 
3- Menteşe kontrolü: Gözlüklerin menteşeleri zamanla gevşeyebilir. Düzgün oturmayan bir gözlüğü uzun süre kullanmak rahatsızlık verebilir. Bakım sırasında güneş gözlüğünün menteşelerini kontrol ederek, gevşeyen vidalar varsa sıkabilir ya da bir optisyene danışabilirsin.
 
4- Saklama koşulları: Güneş gözlüğünün uzun ömürlü olabilmesi için kullanmadığın zamanlarda koruyucu bir kılıf içinde muhafaza etmelisin. Bu, gözlüklerinin çizilmesini, kırılmasını ve gözlüklerde şekil bozukluğunu önlemeye yardımcı olur. Ayrıca, gözlüklerini sıcak ve nemli ortamlardan uzak tutmaya dikkat etmelisin.
 
5- Kullanım alışkanlıkları: Güneş gözlüklerini daha uzun süre kullanmanın bir yolu da gözlüğü özenli şekilde takıp çıkarmaktır. Tek elle takmak veya çıkarmak, çerçevenin yamulmasına neden olabilir. Gözlüğü takıp çıkarırken iki elini kullanmaya burun köprüsüne dikkat etmelisin.
 
6- Profesyonel bakım: Düzenli olarak profesyonel güneş gözlüğü bakımı yaptırarak, çerçeve ve camların durumunu kontrol ettirmelisin. Bu sayede, olası sorunları erken tespit edip gerekli önlemleri alabilirsin. Yılmaz Optik'ten aldığınız güneş gözlükleri için ömür boyu profesyonel bakımdan yararlanabilirsiniz.

 gunes-gozlugu-bakimi-temizligi

Polarize Güneş Gözlüğü Bakımı Nasıl Yapılır?

Polarize camlar, yansıyan ışığı azaltarak göz konforunu artırır ve daha net bir görüş sağlar. Polarize güneş gözlüğü temizliği de normal güneş gözlüğü bakımına benzer şekilde yapılır.
 
1- Lens temizliği: Polarize camlar hassastır ve çizilmeye karşı daha duyarlıdır. Bu nedenle, camları silerken mikrofiber bez ve özel güneş gözlüğü temizleme spreyi tercih etmelisin. Sert malzemeler ve camlara zarar verecek kimyasal içerikli temizleyiciler kullanmaktan kaçınmalısın.
 
2- Çerçeve temizliği: Ilık su, hafif bir sabun ve yumuşak bir mikrofiber bez kullanarak çerçeveyi temizleyebilirsin. Ancak bakım sırasında fazla su veya sabun kullanmamaya dikkat etmelisin. Temizleme işleminden sonra çerçeveleri bir bez yardımıyla kurutmalısın.
 
3- Menteşe kontrolü: Menteşelerin gevşemesi, polarize gözlüklerde de rahatsızlığa neden olabilir. Gevşeyen menteşeleri sıkarak gözlüğü daha konforlu kullanabilirsin.

 gunes-gozlugu-cami-temizleme-spreyi

Güneş Gözlüğü Nasıl Temizlenir?

Güneş gözlüğü cam temizliği ve bakımı yapmak hem görüş kaliteni hem de gözlüğün ömrünü etkiler. Güneş gözlüğünü doğru bir şekilde temizlemek için izlemen gereken adımlar şunlar;
 
1- Toz ve kirin temizlenmesi: Gözlüklerini temizlemeden önce, camlar ve çerçeve üzerindeki toz ve kiri üfleyerek veya hafifçe silkeleyerek giderebilirsin. Bu sayede camları ve çerçeve kısmını çizmeden temizlik yapabilirsin.
 
2- Su ve sabun kullanımı: İlk olarak, ılık suyun altında gözlüklerini hızlıca durula. Ardından, hafif bir sıvı sabunla ellerini köpürt ve gözlüğün camlarını ve çerçevesini yavaşça ovalayarak temizle. Bu işlem sırasında, gözlüğün her alanına dikkatlice ve nazikçe temas etmeye özen göstermelisin.
 
3- Durulama: Sabunu tamamen çıkarmak için gözlüğü ılık su altında tekrar durula. Bu aşamada, tüm sabun kalıntılarının ve kirlerin gittiğinden emin olmalısın.
 
4- Kurulama:Güneş gözlüğü camı temizleme sonrasında camı ve gözlüğün sap kısımlarını mikrofiber bez veya pamuklu bir havlu ile nazikçe kurulamalısın. Bu sayede camlarda su lekelerinin ve çizik oluşmasını engeller. Son kontrol: Gözlüğü kuruladıktan sonra, camlarında ve çerçevesinde kalmış olabilecek kir, parmak izi veya su lekesi olup olmadığını kontrol etmelisin. Gerekirse, temizleme işlemini tekrarlayabilirsin ya da mikrofiber bezle son kez silebilirsin.

Güneş Gözlüğü Camı En İyi Neyle Silinir?

Güneş gözlüğü cam temizliği için en iyi seçenek gözlükler için özel olarak üretilmiş bir temizleme spreyi ya da saf su kullanmaktır. Güneş gözlüğü camını sıradan bir bezle silmek çizilmelere veya hasarlara neden olabilir. Ayrıca cam silme işlemi için evdeki malzemeleri de kullanabilirsin. Örneğin bir miktar sirke ve su karışımı ya da saf alkol ve su karışımı ile camlarını eski parlaklığına kavuşturabilirsin. Ancak bu bakım işlemleri sırasında camı çok fazla ıslatmamaya ve bezi çok sert kullanmamaya özen göstermelisin.

 gunes-gozlugu-cami-temizleme

Çizik Güneş Gözlüğü Camı Temizliği

Çizik güneş gözlüğü camlarının temizliği için aşağıdaki adımları takip edebilirsin; Gözlük camını hafifçe nemlendirilmiş bir mikrofiber bezle silmelisin. Bu işlem toz ve kirleri temizler ve camda çizilmelere neden olabilecek taneleri çıkarır. Gözlük camının üzerinde hala çizikler varsa camları birkaç damla sirke veya bulaşık deterjanı ile hafifçe ovarak camın yüzeyindeki kirleri ve yağları çıkarabilir ve çizikleri daha az belirgin hale getirebilirsin.
 
Gözlük camını tekrar nemli bir bezle silip ardından kurulamalısın. Temiz ve çiziksiz bir görünüm elde edene kadar bu işlemi tekrarlayabilirsin. Dikkat etmen gereken nokta, gözlük camını temizlemek için kağıt havlu veya diğer sert malzemeler kullanmamaktır. Bu, camın yüzeyinde daha fazla çizik oluşmasına neden olabilir. Gözlük camındaki çizikleri temizlemek için daha ayrıntılı bir rehber arıyorsan "Gözlük Camındaki Çizikler Nasıl Giderilir?” blogu ilgini çekebilir.
Concept İnterekatif
IdeaSoft® | E-Ticaret paketleri ile hazırlanmıştır.